Gentle Touch Hieronta

Eläinkouluttaja

Kuinka minusta tuli alani ammattilainen?

Ai niin ja kuka siis olen? Olen Soile Pesonen, ammatiltani koulutettu eläintenkouluttaja sekä eläinhieronnassa erikoistunut koiriin sekä hevosiin. Olen suorittanut urheiluhierojan tutkinnon ja nyt 2019 virallistanut myös koirahierojan tutkinnon.

2006 meille muutti rottweiler uros Rocky. Rocky oli juuri 7 viikkoa täyttänyt paperiton koira jonka haimme tampereen tietämiltä. Ihana suloinen pieni naskalihammas jonka kanssa elämän vastoinkäymiset alkoivat heti. Voiko pentu purra näin paljon, joka tilanteessa ja aivan kaikkea? Etsimme tietoa miten tämä verta vuodattava käytös katkaistaan.

Ennen tätä minulla oli ollut dobermanneja sekä Rockyn kaverina oli pienen pieni kleinspitz Mona. Koulutusajatukseni ja tekniikkani oli että kun koiralle sanotaan senhän on toteltava. Ei tullut pieneen mieleenkään miten koira tietää mitä sille puhutaan tai että se ei ehkä ymmärräkään suomea.

No Rocky kasvoi pakkasten aikaan joten ns. sosiaalistuminen eli eri paikkoihin tutustuminen jäi vähäiseksi. Ja omistajatkin oli usein vain huonolla tuulella kun pieni poika tykkäsi leikkiä painien, purren sekä rallia juosten. Emme ymmärtäneet että pennun kasvattaminen olisi niin vaikeaa ja työlästä.

Luin kaikki maailman koirakirjat mitä kirjastosta löysin. Pääni oli pyörällä kun joka kirjassa oli eri ohjeet joille ei oikein ollut järkevää perustetta. Eräänä päivänä näin Suomen eläinkoulutuskeskuksen mainoksen kouluttaja koulutuksesta ja tutustuessani tähän tarkemmin huomasin että siitä voisi jatkaa ongelmakoirakouluttajaksi. Nuori kaikelle rähjäävä rotikka oli ongelmakoira sanan kaikissa merkityksissä.

Siitä alkoi itkun sekainen opiskelu. Ymmärryksen kasvaessa koirakin toki oppi asioita ja into koiran kanssa touhuamiseen kasvoi vaikka välillä mieltä kalvoi ajatus että kaikki oli tehty pieleen ensimmäisen vuoden aikana.

KaniInto opiskellakin kasvoi koko ajan. Jatkoin opiskelua ja minusta tuli loppujen lopuksi myös eläinhieroja. Miksi sitten päädyin opiskelemaan myös hierontaa? Huomasin että ongelmakoirien kohdalla usein yksi ongelma onkin kipu. Omistajan on vaikea tunnistaa koiran liikevirheitä ja mahdollisia lihaskipuja. Ei niitä toki hierojakaan aina tunnista mutta koulutuksen ja kokemuksen myötä siinäkin on oppinut taitavammaksi. Kipeä koira kun ei opikaan niin nopeasti.

Rocky oli kipeä vanhemmiten mutta eli kuitenkin hyvän elämän aina siitä eteenpäin kun omistaja eli minä aloin ymmärtää koiraa koirana enkä ajatellut että sen pitäisi vaan sietää ja ymmärtää minua ihmisenä. Huonot lonkat, jonkin tyyppinen kasvain vatsassa ja virheellisen liikkeen tuomat lihasjumit väsyttivät tämän ihanan vanhan herran josta luovuin koiran ollessa kahdeksan vuotias.

Nyt yritän jakaa tietoani eteenpäin opettaen tulevia eläintenkouluttajia Ylä-Savon ammattiopistolla, kouluttaen yksityisiä eläimen omistajia sekä pitäen huolta koirien ja hevosten lihashuollosta.

Tervetuloa palvelujeni pariin!

Yhteystiedot

Gentle Touch
Mykkäläntie 3 
73100 Lapinlahti

Hieroja

Soile Pesonen
044 561 1188
soile [ ät ] gentletouch.fi

Varaa aika

Facebook
Webbiriihi